5 lépés a Facebook fiókja adatainak 100%-os törléséhez

Utoljára frissítette: John Bennet, dátum: március 15, 2019

Azt gondolhatná, hogy felmegy a netre és nyom egy törlés gombot, de nem éppen ilyen egyszerű a megoldás. Minden, amit valaha a Facebook-on csinált, tárolásra kerül, esetleges jövőbeli felhasználás céljából. Rég elfeledettnek hitt adatok és információk rejtőzhetnek a szervereiken valahol.

Természetesen kézenfekvő lépésnek látszik deaktiválni a fiókját, de ilyen módon semmi nem kerül törlésre, hogy bármikor reaktiválhassa a profilját a régi formájában.

Ha hitelesen törli a fiókját, egy teljesen új fiókot kell készítenie, ha vissza akar térni a Facebook-ra. Ez az út vezet az igazi adatvédelemhez.

#1 Lépés Törölje a kapcsolt alkalmazásokat

Egy olyan dolog, amelyet az emberek imádnak a Facebook használatában, ahogy a szoftver kapcsolódik más alkalmazásokhoz, lehetővé téve az egyszerű bejelentkezést. Amit sokan nem ismernek fel, hogy minden alkalommal kiszolgáltatottá válnak a személyi adatok a használatukkor, lehetővé téve az alkalmazásoknak az információkhoz való hozzáférést.

Facebook delete the linked apps
Kezdésképpen, el kellene távolítania minden alkalmazást, ami a Facebook fiókjához kapcsolódik.

  1. Katt a nyílra az oldala jobb felső sarkában.
  2. Válassza a “Settings”-et, majd az “Apps and Websites,” opciót, a bal oldali oszlopban.
  3. Görgessen le a “Preferences”-re és “Turn off” – tehát kapcsolja ki az appokat, weboldalakat és játékokat.
  4. Amint ezt hatástalanította, bármilyen appot törölhet, ami jelenleg a Facebook fiókjához kapcsolódik.

#2 Lépés Távolítsa el a tevékenységi előzményeit

A következő szükséges lépés a digitális nyomainak eltávolítása.

Facebook activity log

  1. Kattintson a legördülő menüre.
  2. Válassza az “Activity Log”-ot, tehát a Tevékenységi naplót.
  3. Használja az edit gombot a tevékenységi naplójában szereplő momentumok törlésére/unlikeolására.

#3 Lépés Készítsen biztonsági mentést az adatairól

Ha olyan adatai vannak a Facebook fiókjában, amelyeket meg szeretne őrizni, mint például a fotók vagy kontaktok, ezekről manuálisan is készíthet biztonsági mentést.

your facebook information

  1. Menjen a Settings menüre újból.
  2. A “Your Facebook Information,” alatt válassza a “Download Your Information” opciót.
  3. Kapni fog egy e-mailt, ami a letölési archívumra irányítja.
  4. Mentse az archívumot a választott készülékére.
  5. A zip file-nak tartalmaznia kell az összes fotóját, egy HTML fájlt az ismerőseivel, stb.

#4 Lépés Deaktiválja a fiókját!

Sok ember összekeveri a fiók deaktivációját a törlésével, pedig ez két külön dolog.

Facebook deactivate account

A Deaktiváció azt jelenti, hogy némi szünet után később újra bejelentkezhet és ott folytathatja, ahol abbahagyta. Ha nem biztos benne, hogy a Facebook törlése a megfelelő döntés, akkor inkább ezt válassza.

  1. Menjen újra a Settings menübe.
  2. Válassza a “General”-t.
  3. 3. Majd klikkeljen a “Manage your account” opcióra.
  4. Görgessen le a deaktiválás opciójáig.

#5 Lépés Törölje a fiókját

Mára sokkal hozzáférhetőbbé vált a Facebook fiókjának törlése, mint valaha, ami egy nagy pozitívumnak mondható.

Facebook delete account

Minden, amit tennie kell, hogy a “Your Facebook Information” pont alatt a “View”-ra klikkel a “Delete Your Account and Information” mellett.

Láthatja majd, hogy van néhány másik opció is, amiket már említettünk. Amint beírja a jelszavát, a fiókja törlésre kerül. Végre szabad lehet!

A csapda

A Facebook elég nagylelkű ahhoz, hogy megtartsa az adatait még 14 napig, arra az esetre, ha meggondolná magát.

Mi a helyzet a Facebook-kal?

Több mint két milliárd felhasználójával, a Facebook folyton az adatvédelmi botrányok előterében van. Még 2006-ban, amikor először bemutatták az idővonalat, veszélyeztették a felhasználók adatvédelmét. Jelenleg, a legtöbb ember nem is törődik vele, hogy a magánéletük közszemlére kerül az összes ismerősük idővonalán.

Facebook
2011-ben, a Facebook megállapodott a büntetés mértékében a szövetségi fogyasztóvédelmi hatósággal, mivel a felhasználók adatait nem privátan tárolták és nem is informálták őket erről. Ennek eredményeképpen, a Facebook beleegyezett a 20 éves időtartamú független adatvédelmi kiértékelések végzésébe.

Ezután 2013-ban, a Facebook áldozatul esett egy vírusnak, ami kiszolgáltatta hatmillió felhasználó telefonszámát és címét. Csak egy kapcsolati adat és egy darabka kontakt információ kellett ahhoz, hogy valaki hozzáférhessen a fiókjához.

2018 februárjában, amikor a belga bíróság elrendelte, hogy a Facebook szüntesse be az emberek online nyomonkövetését, a cég fellebbezett a döntés ellen. Majd, csupán egy hónappal később, a felhasználók felfedezték, hogy a Facebook tudatában volt a megtörtént masszív adatlopásnak és semmit sem tett az elkerülése érdekében. Az egyetlen kompenzációjuk egy bocsánatkérés volt és egy ígéret, hogy a jövőben mindent jobban csinálnak majd.

Mindezek után, Ön meg tud bízni a cégben, hogy privátan kezelik az adatait? A kérdés az, hogy az online profilja frissítését vagy a magas szintű adatvédelem és biztonság fenntartását részesíti-e előnyben?

Hogyan érezné magát, ha végleg megszabadulna a Facebook-tól?

Élet a Törlés gomb után

Ha mégis szükségét érzi a visszatérésnek, azt javasoljuk, hogy a 14 nap letelte után tegye meg, amikor már minden előző adata törlődött, hogy ezután jóval körültekintőbben dönthesse el, hogy mit oszt meg másokkal.

Tetszett ez a cikk? Értékelje!
Utáltam Nem igazán tetszik nekem Rendben volt Nagyon jó! Imádtam!
4.30 2 felhasználó szavazott
Cím
Hozzászólás
Köszönjük visszajelzését
John Bennet
John Bennet egy tapasztalt információs és kommunikációs mérnök, valamint cross-platform tartalomíró és szerkesztő, akinek fő érdeklődési köre a cyberbiztonság kérdése. Sok éve kutat és dolgozik a VPN-ek és egyéb online adatvédelmi eszközök területén.